Mellan två bränder: hur man beter sig om vänner skiljs

Eller hur man på ett diskret sätt hjälper en älskad att övervinna en krisperiod i livet.

Tyvärr är statistiken över äktenskap och skilsmässor väldigt sorglig under vår tid. Enligt Rosstat står det totala antalet äktenskap i Ryssland för cirka 60% av skilsmässorna i Ryssland. Det vill säga ett stort antal människor står inför detta problem. Men tänk dig att din nära vän eller flickvän också var i en så svår situation och kände själv vad en skilsmässa är. Hur beter du dig för att stödja en nära och kära, hjälpa honom och inte skada?

Först, gör inte situationen värre.!

Det finns ingen anledning att skynda till en vän med en flaska alkoholhaltig dryck och erbjuda att kasta ut negativa känslor genom att bryta en massa rätter i huset och kasta bort alla gåvor som din ex-partner ger! Förstå att en skilsmässa och ett gräl, till och med en större, är två olika saker! Efter en gräl eller avskiljning kokar känslor som kan kastas ut, och sedan svalnar och väger allt nykter, utvärderar misstag, inklusive din egen, och prata med din älskade med ett svalt huvud.

Skilsmässa är något större och skrämmande. Människor bestämde sig för att spridas helt, inte tillfälligt. De måste dela upp inte bara egendom, katter och barn, utan också sina liv i ”före” och ”efter”. Deras personliga världsslut äger rum i deras själar, när det verkar som om världen har kollapsat. Därför måste du som vän vara så känslig och omtänksam som möjligt. Skynda dig inte för att ge exempel på dina frånskilda bekanta om hur svårt det var för dem först, och sedan lugnade allt och alla började ett nytt, lyckligt liv. Tryck inte på din älskade med höga fraser och passionerade tal. Var bara där!

Var taktfull

Att vara runt och stödja och vara en irriterande hjälpare är två olika saker. Glöm inte att detta inte är ditt personliga liv, och du har ingen rätt att komma in i det med händer och fötter. Därför finns det inget behov av att skriva ett foto av en vän på Instagram: “Pretty girl! Låt honom veta vem han förlorade! ” Detta kommer inte att göra en frånskild person bättre. Tvärtom, det faktum att hans personliga liv kommer att bli en nationell egendom kommer bara att irritera. Varför ska alla veta om vad som händer?! Tvätta inte smutsigt linne offentligt, särskilt eftersom det inte är ditt smutsiga linne och inte din hydda!

Och glöm naturligtvis inte att någon annans familj är mörker. Du känner inte till alla parets hemligheter, även om du anser att de är de allra bästa vännerna. Lämna därför dina skäl till dig själv, hur du borde ha handlat, vem som är mer skyldig och varför.

Var inte okänslig

Det är dåligt att smyga in med dina råd till en älskad men okänslighet är också en dålig idé! Många vänner, när de står inför skilsmässa från nära och kära, tror att det är bättre att inte påminna om skilsmässan för att inte ge personen en anledning att vara ledsen. Så de pratar bara inte om det, ignorerar ämnet och låtsas som om ingenting hände. Det här är också fel!

Det är viktigt och nödvändigt att prata om detta! Naturligtvis, om inte personen själv ber dig att inte påminna dig om skilsmässan. Hjälp från nära och kära är i sympati och stöd. Försök att taktfullt föra samtal om andras personliga liv. Som regel behöver människor under en skilsmässa bara tala ut, de måste höras. Därför måste du bara ställa rätt frågor och lyssna! Ja, för dig är detta inte den roligaste aktiviteten, för skilsmässor gör bara vad de säger om hur svårt och dåligt det är för dem. Men om du är en bra vän och verkligen vill hjälpa, måste du lyssna på samma sak i timmar och till och med dagar..

Gör inte värderingsbedömningar

Under svåra skilsmässotider vägrar varje sida att erkänna att de hade fel. Båda har objektiva skäl att klaga på varandra, göra anspråk och klagomål. Men så är det i alla familjer. Vissa kan övervinna svårigheter utan skilsmässa, andra inte. Men vem sa att frånskilda människor inte kan komma ihop igen?! Faktum är att även i ett par Oksana Samoilova och Dzhigan finns det en chans att de kommer att återförenas! Tänk dig om du berättar för din vän om alla slags otäcka saker om din partner, som ”Han passade dig inte alls! Hon lyser inte med sitt sinne, hennes utseende också ”eller” Och det är bra att du blev frånskild, hon var på något sätt blåsig, flirtade med alla, var gift ”…

För det första kommer frågor att vara för dig: om du ogillade den utvalda av din älskade eller visste om hans gärningar, varför informerade du inte på ett vänligt sätt? Och för det andra kan du vara extrem efter sådana uttryck. Undvik också att bedöma din pojkvän / flickvän. Säg inte nu att skilsmässa kunde ha undvikits om din vän hade lärt sig att laga mat eller om hon inte hade varit en sådan tik! Det kommer att göra ont och inte på plats!

Ta din nära och kära till intressanta platser

Skilsmässa pressar ut all vitalitet, men på något sätt måste du fylla på dem. Hjälp din nära och kära med detta. Låt honom inte bli uttråkad eller drunkna i din sorg och melankoli. Ring till bio, gå till parken för att åka på turer eller bara ta en promenad. Engagera dig diskret i nya hobbyer som att fotografera eller måla. Inte omedelbart, men långsamt kommer din vän att komma ur depression och en dag kommer han igen att känna smaken för livet och kommer alltid ihåg vem som så ivrigt drog honom ur förtvivlan.

Pimp inte

Att dra en vän / flickvän in i samhället – ja, försöka introducera en ny person för ett romantiskt förhållande – nej! Kom ihåg detta en gång för alla. Efter en skilsmässa är en person inte redo för ett seriöst förhållande, för uppriktiga leenden, lätthet och kommunikation under lång tid. Han skulle behöva läka sina mentala sår och sedan, när han redan var fylld med styrka och energi, börja med en ny pool med huvudet. Så inte insistera på dejting, dejting och dejting..

Imponerar inte din åsikt

Även om du är säker på att konflikten inte är värt en jävla, och att vänner gör ett stort misstag när de bestämmer sig för skilsmässa, håll din åsikt för dig själv. Två människors personliga liv är personligt eftersom de har rätt att fatta beslut på egen hand utan din hjälp. Fördöma inte deras önskan att göra skilsmässa, försök inte komma till botten av sanningen och lösa deras problem. Kanske är orsaken till skilsmässa väldigt liten, men bakom den ligger år av missförstånd och förbittring, och det är som det sista halmen, varefter det inte finns något annat val än att skilja sig.

Så hårt som det blir, sätt dig alltid i din väns skor. Och då vet du säkert vad han verkligen behöver under en så svår livstid och vad som kommer att vara olämpligt!