Ingenstans att rusa: varför är förspel viktigt?

Grundläggande misstag och hemliga knep för sexförspel

Sexologer håller med: en vanlig orsak till kvinnans brist på orgasm är förstörd förspel. Bland de populära misstagen: brådska (en man försöker snabbt gå till handling), oförskämdhet (plötsliga rörelser, frekventa ryck), olämplig hantering av erogena zoner eller ett ”uttråkat” scenario (en man och en kvinna agerar hela tiden på samma sätt). Samtidigt borde förspelet inte vara för länge. Hudröd från friktion, en blå tunga, 24 timmar på jordgubbar och grädde och den skarpa lukten av ett aromatiskt ljus utbränt på nattduksbordet är ett dåligt tecken.

Den gyllene delen av en ideal kärlekshandling – förspel är tre gånger längre än hela efterföljande process. I det här fallet kommer sex av hög kvalitet att garanteras, och en fantastisk orgasm är oundviklig..

En annan viktig roll i förspel är att det inte finns något enklare sätt att krydda ett förhållande än att spela förspel med en partner. Det enklaste och roligaste – ”Jag ger upp!” Paret klär sig ner till underkläderna. Målet är att få din partner att vara den första som ropar ”Jag ger upp!” och i själva verket ta av linnet. I ett erotiskt spel är alla medel bra – retas, smeka, kyssa varandra – partnern ska vara så upphetsad att han inte längre kommer att kunna behålla sig själv och ber om ”nåd”, det vill säga sex. Spelfördel – Alla vinner till slut.

”När du rör varandra om och om igen på vanligt sätt blir din kropp okänslig. Med tiden kan vissa erogena zoner förlora sin tidigare känslighet och deras stimulering ensam räcker inte för en glimt av passion, säger sexterapeut Lori Buckley. Ju mer varierat förspel, desto ljusare blir själva kön. Kraftfulla nervändar är ”utrustade” inte bara med könsorgan, bröst eller bröstvårtor utan även andra delar av kroppen, helt enkelt genom att röra vid dem kan du få en kraftfull erotisk urladdning.

En av ”maktplatserna” är läppgränsen, både för män och kvinnor. Detta är ett extremt beröringskänsligt område som de flesta partner oförtjänt förbiser, med fokus på den knubbiga delen under kyssen. Ett enkelt test: flera gånger, skjut försiktigt fingret längs kanten av munnen (som du brukar rita med en penna) – du kommer att känna en lätt behaglig kittling. Prova detta knep i sängen: kyssa först försiktigt under förspel och kör sedan tungans spets längs kanten på hans övre och nedre läppar. För en man kommer denna gest att orsaka direkta föreningar – vilka underverk tungan kan göra under bältet.

Den hemliga punkten längst bak på basen har också stor potential. Kram din partner och börja massera ryggen i axelbladens område med lätta cirkulära rörelser och gradvis gå ner. Närmare svansbenet bör dina rörelser bli mildare. Detta område är så mottagligt att en mild, lugn beröring kan ge en trevlig kyla i hela kroppen..

Men kanske en av de mest explosiva nerverna i kroppen – ilio-inguinalen – löper längs den inre lårens övre kant. Detta är en otroligt beröringskänslig zon som kommer att skingra alla sista tvivel från en man om varför förspel är viktigt. Lämna detta område för final i förspelet – spring bara snabbt längs lårets retande linje med tungan eller täck det med en väg av kyssar, och mannen kommer inte längre att kunna hålla sig själv. Det är dags att njuta av själva kärleksprocessen.